Fjerritslev får ny identitet som Bryggerbyen

til .

Historiefortælling går hånd i hånd med smagen af en helt ny Fjerritslev‐øl og liflig jazzmusik, når Fjerritslev Handelsstandsforening inviterer til fest i Bryggerhaven fredag 31. maj

− Vi går tilbage til rødderne og genfinder vores identitet som Bryggerbyen, lyder det fra Henrik Bech, der er formand for Fjerritslev Handelsstandsforening. – Vi har nemlig en unik historiefortælling i forbindelse med den gamle bryggergård, der er Nordeuropas bedst bevarede landbryggeri, og den historie vil vi gerne have helt frem i lyset i forbindelse med kommende arrangementer.

− Samtidig er vi kendt som Jammerbugtens hyggeligste handelsby. Derfor vil man opleve, at vi i handelsstandsforeningen nu har begge dele med i vores logo, idet Bryggerbyen og et kornaks, der symboliserer råmaterialet til ølfremstilling, supplerer den kendte hanefigur.

Lanceringen af Bryggerbyen Fjerritslev finder sted i kristihimmelfartsferien fredag 31. maj, hvor borgmester Mogens Chr. Gade holder åbningstalen og præsenterer en helt ny øl med navnet »P. Kjeldgaard«, opkaldt efter Peder Kjeldgaard Andersen, der opførte Bryggergaardens smukke bygninger i 1897.

Herefter udskænkes gratis smagsprøver på »P. Kjeldgaard« med undertitlen Fjerritslev IPA. Det er en lys, gylden aromatisk øl af typen økologisk India Pale Ale, som er krydret med de amerikanske humler Centennial og Simcoe. Denne øl er nøje udvalgt blandt handelsstandsforeningens medlemmer og bliver produceret og tappet på Thisted Bryghus.

Der er naturligvis mulighed for at købe den nye øl med hjem, idet samtlige medlemsbutikker i Fjerritslev Handelsstandsforening forhandler en flot dekoreret karton med 5 stk. af »P. Kjeldgaard«.

Efter præsentationen er der lagt op til hygge i Bryggerhaven, hvor bandet Limfjordens Sønner spiller sommerlige og muntre jazznumre i løbet af eftermiddagen. Der er også sørget for, at der kan købes mad og drikke i Bryggerhaven. Fjerritslev Kro tilbyder nemlig en anretning med sommerbuk stegt og braiseret i »P. Kjeldgaard – Fjerritslev IPA« med urter, citron og sommerkål, og endvidere kan børn og voksne få sig en gratis køretur med Fjerritslev Fut rundt om i byens gader.

Ligeledes holder Bryggerimuseet åbent og viser blandt andet en særudstilling om Svinkløv Badehotel før og nu.

− Med det nye koncept vil vi gerne binde fortid og nutid sammen. Det passer også fint ind i den igangværende byfornyelse, hvor Bryggergaarden spiller en fremtrædende rolle, ligesom vi får egnens kystkultur flettet ind i oplevelsen, når man bevæger sig rundt på handelsstrøget og i sidegaderne. Og samtidig sætter vi nyt fokus på gode smagsoplevelser med mad og drikke af høj kvalitet, der leveres af lokale producenter inden for blandt andet fisk, kød, grønsager, øl og snaps, fortæller Henrik Bech.