Velkommen til Sommer by Night i Fjerritslev fredag 10. juli 2015

til .

Masser af underholdning i byens gader og åbent i butikkerne helt til kl. 22.00

Se butikkernes gode tilbud i By Night-avisen

Program

 • Kl. 17.00 Spisetelt ved SuperBrugsen (grillmenu)
 • Kl. 17.00 – 22.00 Servering af øl m.v. i det store telt på Torvet
 • Kl. 17.00 – 22.00 Gratis hoppeborg for børn ved SuperBrugsen og i Tværgade
 • Kl. 17.00 – 22.00 Han Herred Y’s Men’s Club serverer kaffe og Y-kager m.m. på Bryggertorvet + konkurrence om rødvin
 • Kl. 18.00 – 19.30 Pippi Langstrømpe – alias Sanne Sol – optræder i gaderne
 • Kl. 18.00 – 21.30 Den gamle markedskarrusel kører gratis ture med børn på Bryggertorvet
 • Kl. 18.00 – 21.30 Fjerritslev Fut køres gratis rundture i byen med børn og voksne
 • Kl. 18.00 – 21.30 FIF Håndbold er klar med det blå/hvide telt og udfordrende boldlege ved Jutlander Bank – spil streethåndbold, prøv »rebounderen«, og hør om de lokale klubaktiviteter
 • Kl. 18.00 – 22.00 DJ Panda – alias Jeremy Ace, kendt fra »For lækker til love« på TV3 – optræder med pop-, hiphop- og tech-numre ved KJ Fashion. Konkurrencer med lækre præmier
 • Kl. 18.00 – 22.00 De nye ejere af Fjerritslev Kro holder åbent i den tidligere El Rigo og byder på en forfriskning
 • Kl. 18.00 Fjerritslev Kino viser gratis film hele aftenen: Svend Mikkelsens Fjerritslev-film og Thorup Strand-filmene »Liv« og »Ved havet«
 • Kl. 18.30 Han Herreds Linedancere giver opvisning ved SuperBrugsen
 • Kl. 20.00 Han Herreds Linedancere giver opvisning foran Fjerritslev Kro

FIF Håndbold deltager ved Sommer by Night

haandbold-i-fjerritslev

Til sommerens første Sommer by Night-arrangement er FIF Håndbold igen på pletten med sjove og spændende håndboldaktiviteter. Det store, oppustelige blå/hvide FIF-telt vil være at finde ved Jutlander Bank sammen med den 2,5 x 2,5 meter store »rebounder« og klubbens streethåndboldmål.

Især »rebounderen« har vist sig at været meget populær, da alle uanset færdigheder kan kaste den bløde streetbold ind på denne og få bolden retur, så man kan gribe den.

– Vi er glade for at være en aktiv deltager ved Sommer by Night, da vi på denne måde eksponerer vores fantastiske håndboldklub over for de mange lokale og turister, som gæster vores dejlige by, fastslår formand Mogens Bay.

DJ Panda i centrum

dj-panda

DJ Panda – alias Jeremy Ace – optræder ved Sommer by Night 10. juli med pop-, hiphop- og tech-numre ved KJ Fashion i Vestergade.

Den kendte DJ har tidligere optrådt i »For lækker til love« på TV3, så det er et af det helt store navne, der hermed kommer til byen. DJ Pandas optræden i byens centrum krydres med konkurrencer, hvor der er chance for at vinde lækre præmier.

Kino viser film fra lokalområdet

Ved begge Sommer by Night – henholdsvis 10. og 24. juli – byder Fjerritslev Kino alle byens besøgende indenfor til gratis filmforevisning og en kop kaffe fra kl. 18.00.

I løbet af aftenen vises Svend Mikkelsens Fjerritslev-film, som han optog i årene 1939-46. Den energiske fotograf kom ind bag murene hos rigtig mange af byens virksomheder, og desuden viser han det udendørs folkeliv, som det udformede sig i besættelsesårene. Det var også i den periode, Aggersundbroen blev færdiggjort og indviet.

Endvidere vises filmene »Liv« og »Ved havet«, som begge foregår blandt folk ved fiskerlejet Thorup Strand.

Kortfilmen »Liv« er historien om en ung fisker, der udfordrer sit eget helbred ved at fortsætte med at tage på havet – et forsøg på at lave en historie, der ikke prøver på at være værre eller bedre end det virkelige liv.

Dokumentarfilmen »Ved havet« er en smuk film og et stemningsbillede fra et ganske særligt sted i Danmark anno 2011, nemlig Thorup Strand.

Visningen af de tre film foregår løbende, og man kan komme og gå, som man vil.

Lokal skuespiller som Pippi Langstrømpe

sanne-sol-som-pippi

Ved Sommer by Night 10. juli kan alle børn glæde sig til at møde selveste Pippi Langstrømpe, som dukker op i byens gader med sit glade, fregnede ansigt og sine lange, strittende fletninger – akkurat som vi kender hende fra Astrid Lindgrens bøger, biograffilm og tv-serien, som har været vist mange gange. Netop i år er det 70 år siden, historierne om Pippi første gang blev udgivet.

Det er den lokale skuespiller Sanne Sol Kristensen fra Klim, der spiller Pippi Langstrømpe ved Sommer by Night. Sanne, der også havde hovedrollen ved Skovspillet om Pippi i Jægerum Søpark i 2010, blev student fra Fjerritslev Gymnasium i 2011 og har siden gået på Teaterskolen Move'n Act i Aarhus.

Med sig som aben »Hr. Nilsson« har Sanne sin syvårige niece Thilde Nørager-Kristensen, der også er fra Klim.

Countrystemning midt i det hyggelige mylder

linedancere-i-fjerritslev

Ved Sommer by Night i Fjerritslev 10. juli har du mulighed for at opleve den populære amerikanske linedance på nærmeste hold, idet Han Herreds Square- og Linedancerforening giver opvisning til iørefaldende countrymusik midt i det hyggelige mylder af folk, der er på aftenshopping.

De lokal linedancere optræder hele to gange i aftenens løb, henholdsvis kl. 18.30 ved SuperBrugsen og kl. 20 foran Fjerritslev Kro.

Y’s Men serverer kaffe på Bryggertorvet

Han Herred Y's Mens Club er en del af det hyggelige miljø, når der er Sommer by Night i Fjerritslev fredag 10. juli.

Fra kl. 17.00 til kl. 22.00 kan du besøge klubben i det lille, hvide hus på Bryggertorvet, hvor der serveres kaffe og Y- kager.

– Der er også frugt til børnene, og desuden har vi en lille konkurrence med mulighed for at vinde rødvin, fortæller Lars Sørensen fra Han Herred Y's Mens Club.

– Mange er ikke helt klar over, hvad Y's Men Clubben egentlig er, og det vil vi gerne råde bod på med vores indslag i aftenens program.

– Han Herred Y's Mens Club laver forskellige aktiviteter, såsom klipning af fyrtoppe samt fremstilling af kranse, som sælges til egnens kirkegårde. Derudover udgives et årligt lodseddelhæfte, som sælges af KFUM spejderne og FDF, for at skaffe midler til at støtte især det kirkelige arbejde blandt børn og unge i Jammerbugt Kommune.

Derudover ydes støtte til internationale – kirkelige, sociale og humanitære – projekter via Y's Men Region Danmark. Ved salg af postkortmapper har de danske klubber indtil nu indsamlet 714.000 kr. til køb af malariamedicin samt malarianet. Kortmappen indeholder 16 kunstkort, som kan købes for 50 kr. på standen.

Y's Men er en verdensomspændende bevægelse, der blev igangsat i Toledo, USA, i 1920 med inspiration i de frokostklubber, som vandt frem i mange sammenhænge. I 1947 blev den første klub i Danmark etableret i Aalborg på initiativ af grosserer Ejnar Davidsen, der havde stiftet bekendtskab med bevægelsen på en rejse til Prag. Ejnar Davidsens familie har i øvrigt nær tilknytning til Fjerritslev.

Fjerritslev Kro holder åbent »by night«

Ved Sommer by Night i Fjerritslev fredag 10. juli bliver der mulighed for at kigge indenfor i den tidligere El Rigo på Fjerritslev Kro.

De nye ejere, der netop har overtaget bygningerne og nu skal i gang med at genetablere krodriften, vil gerne hilse på byens sommergæster og åbner denne aften dørene for første gang og byder derfor på en forfriskning.

Henrik Beith, der bliver primus motor for driften, vil være til stede for en snak om den historiske kro, som i 175 år har været en vigtig del af byens identitet og nu går en ny fremtid i møde.